Kvikkhet og nysgjerrighet for havbruksnæringen gjorde at Frederic Mjølsnes (31) ble ansatt som ny programvareutvikler i Naviaq.

Teknologibedriften Naviaq har kontor i Trondheim, på Blåbasen og i Namsos, og leverer det meste av teknologiverktøy til havbruksnæringen. Blant annet systemer for kontroll på alt utstyr, servicearbeid og brønnbåtoperasjoner.

Selskapet ble stiftet i 2016, og har en god blanding av folk fra havbruksnæringen og IT-teknologer. Nyeste tilskudd i teamet er Frederic Mjølsnes, som er ny programvareutvikler i selskapet. Selskapet består nå av et team på seks faste ansatte og tre fulltids innleide (ca. ni årsverk).

Bidrar til et godt og energisk arbeidsmiljø

Lisbeth Plassen, daglig leder i Naviaq sier at de er glade for at de har fått en så dyktig utvikler som Mjølsnes på laget, som skal være med på å digitalisere havbruksnæringen.

– Naviaq vokser og vi ønsker å bygge opp et godt kompetent teknisk team som Frederic vil passe veldig godt inn i.

31-åringen er nyutdannet med en Master i Informatikk, Databaser og Søk fra NTNU Trondheim, og liker å utvikle, designe og tenke på interaktiv programvare.

– Han gjorde stort inntrykk i prosessen med sin kvikkhet og nysgjerrighet for havbruksnæringen, og hans fokus på å tilpasse løsningen for brukeren ute på sjøen. Han er også en veldig blid og trivelig person som bidrar til et godt og energisk arbeidsmiljø, forteller hun.

Mjølsnes har erfaring med programmering, spillutvikling, spilldesign, webutvikling og NoSQL databaser.

– Han har utviklet spill sammen med sin bror, samt jobbet med kundesupport mens han studerte på NTNU, forteller Plassen.

Skal ansette flere

Frederic Mjølsnes startet 3.mai i sin nye jobb som programutvikler i Naviaq og skal være med å digitalisere havbruksnæringen. Foto: Naviaq.
Frederic Mjølsnes startet 3.mai i sin nye jobb som programutvikler i Naviaq og skal være med å digitalisere havbruksnæringen. Foto: Naviaq.

Naviaq skal også ansette ytterligere tre stykker til i selskapet.

– På grunn av full trøkk og stor pågang så er Frederick den første i rekka av nye ansettelser på totalt fire stillinger i Naviaq. For de ytterligere ansettelsene ønsker vi to konsulenter med havbrukserfaring og en til på teknisk, sier hun.

Utvikler nye systemer

Til Kyst.no sier 31-åringen at han startet i sin nye jobb 3. mai og skal jobbe som Full-stack utvikler og skal bistå med å utvikle deres interaktive kartløsning og løsning for vedlikehold av utstyr.

Dette er hans første jobb innenfor havbruksnæringen, men har jobbet utenom studiene i Trondheim Kraft og Norstat Group.

– Jeg ville ha denne jobben da Naviaq er et lite dynamisk firma som jobber med lav takhøyde, stort spillerom og interessante teknologier. Mine ambisjoner i selskapet er å bidra til at deres tjenester blir enda bedre, samtidig som jeg utvikler mine egne personlige ferdigheter innenfor programvareutvikling.

Mjølsnes ser mest fram til å jobbe med trivelige kollegaer med å løse utfordrende problemstillinger knyttet til produkt og programvareutvikling.

Han er oppvokst og bor i Trondheim, på fritiden liker han å lage mat, reise, sport, programmering, spill, komponere musikk/spille piano, kjøre motorsykkel m.m.

– Relatert til jobben er jeg interessert i å lage gode interaktive programvareløsninger som leverer mest mulig merverdi til sluttbrukerne, sier han avslutningsvis.