Naviaq har ansatt Ole Skoveng som ny spesialist for teknisk brukerstøtte. Han blir dermed selskapets ansikt utad.

Teknologibedriften Naviaq har kontor i Trondheim, på Blåbasen og i Namsos, og leverer det meste av teknologiverktøy til havbruksnæringen. Blant annet systemer for kontroll på alt utstyr, servicearbeid og brønnbåtoperasjoner.

Ny i teamet

Selskapet ble stiftet i 2016, og har en god blanding av folk fra havbruksnæringen og IT-teknologer. Nyeste tilskudd i teamet er Ole Skoveng (25), som er ny spesialist for teknisk brukerstøtte i selskapet. Han startet i sin nye jobb 1.juni 2021.

Daglig leder Lisbeth Plassen sier til Kyst.no at de blir nå et team på syv faste ansatte og tre fulltids innleide.

– Dette var en av de kjappeste ansettelsene vi har gjort faktisk, men noen ganger er det bare full klaff. Kompetansen var på plass og Ole har veldig godt humør og er en veldig sosial og bra fyr. Han kommer til å ta godt vare på kundene våre fremover, sier hun.

- Naviaq virket spennende å jobbe i, da dem tilbyr et veldig spennende produkter i en spennende næring, sier Ole Skoveng. Klikk for større bilde. Foto: Naviaq.
– Naviaq virket spennende å jobbe i, da dem tilbyr et veldig spennende produkter i en spennende næring, sier Ole Skoveng. Klikk for større bilde. Foto: Naviaq.

Skoveng blir Naviaq sitt ansikt utad og skal hjelpe kundene deres når de trenger hjelp. I sin nye jobb måtte 25-åringen flytte til Trondheim fra Oslo, men påpeker at det gjorde han ingenting siden han har en kjæreste som også bor i Trondheim.

– Ole har jobbet lenge med kundeservice og har stor teknisk forståelse. Ole har også driftet sitt eget selskap og har fått erfaring med ulike utfordringer som kan oppstå når man effektiviserer arbeidsprosesser og går fra perm til skjerm, sier Plassen.

– Ser frem til å lære nye ting

Skoveng sier til Kyst.no at han ville ha denne jobben fordi han søkte etter nye utfordringer.

25-åringen er oppvokst i Hakadal som ligger i Viken og er utdannet innen drift og brukerstøtte. Han har drevet egen bedrift i syv år, der han har drevet med IT drift og IT support.

– Jeg har også jobbet i kommunesektoren og i andre private selskap. Jeg har ingen erfaring innen havbruk, men jeg synes dette er virker veldig spennende og morsomt, forteller han.

For tiden jobber Skoveng både hjemme og på kontoret i Trondheim.

– Naviaq virket spennende å jobbe i, da de tilbyr spennende produkter i en spennende næring. Jeg ser frem til å lære meg nye ting innenfor havbruksnæringen og bygge opp kunnskapsdatabasen min. Ambisjonenen i den nye jobben er å lære meg produktene og hjelpe kundene til å effektivisere hverdagen sin mye bedre, og alltid være der når dem trenger hjelp.

Skoveng beskriver seg selv som en datamann, og hans største interesser er data og musikk.

– Jeg har jobbet mye med lydteknikk på store scener og har vært DJ på forskjellige klubber og arrangementer, sier han avslutningsvis.