Naviaq har ansatt Eivind Limstrand (21) som teknisk supportmedarbeider.  – Jeg er glad i å bli utfordret teknisk. Å jobbe med databaser fristet meg til å ta denne jobben, sier Limstrand. 

Teknologibedriften Naviaq ble stiftet i 2016 og har kontor i Trondheim, på Blåbasen og i Namsos, og leverer verktøy for dokumentering og deling av ulike prosesser i havbruksnæringen.

Nå har de ansatt Eivind Limstrand (21) som skal jobbe som teknisk supportmedarbeider. Han vil jobbe sammen med Ole Skoveng som ble ansatt som ny spesialist for teknisk brukerstøtte i juni i år.

– Stor kunnskap om databaser

Daglig leder i Naviaq, Lisbeth Plassen, sier til Kyst.no at Eivind skal bistå kundene med support og er allerede godt i gang i bedriften.

– Vi så etter en som kunne bistå oss på supportavdelingen og da Eivind har jobbet med support til interne og eksterne brukere hos tidligere arbeidsgivere var det perfect match. I tillegg har han stor kunnskap om databaser og er nysgjerrig på ny teknologi. Eivind er også uredd og etter bare 1 uke var han allerede i gang med å snakke med våre kunder, sier hun.

Limstrand har erfaring med kundebehandling og har teknisk erfaringer innen database. Han har IKT-Fagbrev, og planlegger fagskole i programmering på deltid neste år.

– Oppgavene til Eivind blir svare på telefoner og mailer i vår supportavdeling, samt jobbe med brukerveiledninger og dokumentasjon av løsningene våre, opplyser Plassen.

– Ser frem til å automatisere jobben min

Eivind startet i sin nye stilling 18. oktober og økte selskapets antall ansatte til syv.

– Jeg er glad i å bli utfordret teknisk, og at de trengte noen som kan SQL og jobbe med databaser, fristet meg til å ta denne jobben over en annen jobb jeg ble tilbudt, forteller han til Kyst.no.

Limstrand er oppvokst på Lier i Viken kommune og dette er han første jobb innen havbruksnæringen. Han har erfaring fra tekniske avdelingene i avisbransjen hvor han har jobbet for både Teknisk Ukeblad under læretiden sin og som innleid IT-konsulent for Adresseavisen frem til nå nylig.

– Jeg ønsker å utvikle meg teknisk å lære mer om IT support og databaser, og jeg trives veldig med programmering og automatisering. Jeg ser frem til å automatisere jobben min så jeg kan hjelpe kundene enda kjappere, forteller 21-åringen.

Hans interesser er programmering og boksing.