Anja Moldskred Skau (55) er nyansatt i teknologibedriften Naviaq, som jobber for å digitalisere havbruksnæringen.

Teknologibedriften Naviaq har kontor i Trondheim, på Blåbasen og i Namsos, og leverer det meste av teknologiverktøy til havbruksnæringen. Blant annet systemer for kontroll på alt utstyr, servicearbeid og brønnbåtoperasjoner.

Daglig leder Lisbeth Plassen sier til Kyst.no at grunnen til at de ansatte Moldskred

Skau er fordi hun er en veldig ink, erfaren og allsidig utvikler som hun mener de vil få meget god nytte av når de utvikler produktene sine fremover.

– Hun er i tillegg veldig trivelig og sosial og passer godt inn i vårt miljø, påpeker hun.

Den daglige lederen sier selskapet nå teller syv ansatte og Anja sin jobb som programvareutvikler startet 3. januar.

Interessant næring

Den nyansatte forteller til Kyst.no at grunnen til at hun valgte akkurat denne jobben var at hun ønsket nye erfaringer.

– Havbruksnæringen har en fremtid og virket veldig interessant, legger hun til.

Bortsett fra at Moldskred Skau eier en liten fritidsbåt og fisker litt om sommeren på hytta, har 55-åringen ingen erfaring med hverken fisk eller oppdrettsnæring.

– Jeg kommer fra en annen bransje med lignende oppgaver – serviceoppdrag og håndtering av utstyr, men da innenfor kontorutstyr. I store trekk er det mye likt, men detaljene er nok ganske så forskjellige, sier hun.

Allsidig utdanning

Moldskred Skau sier hun ser mest frem bli kjent med nye kollegaer og lære mer om prosessene i oppdrettsnæringen, og å være med på å videreutvikle Naviaq sin portefølje. Hun har en allsidig utdanning, med både ledelse, programvareutvikling, og databasehåndtering på universitets/høyskole-nivå.