Thomas Foss (39) er ny innen havbruksnæringen, og sier kombinasjonen av utvikling, ledelse og havbruk virket spennende.

Lisbeth Plassen, daglig leder i Naviaq forteller til Kyst.no at selskapet vokser og de ønsker å bygge opp et teknisk team som nyansatte Thomas Foss nå skal lede og utvikle.

– Han er også en veldig sosial og trivelig person som passer perfekt inn i gjengen vår, legger hun til.

Plassen understreker at Foss, som startet i jobben 1. februar, har lang erfaring med planlegging av logistikk og vedlikehold av utstyr og har samtidig stor interesse for teknologi. Naviaq har nå åtte faste ansatte og fire fulltids innleie (ca 12 årsverk). Selskapet utvikler verktøy for dokumentering og deling av alle typer prosesser innen havbruksnæringen.

Thomas Foss sier til Kyst.no at da hans kone tipset han om stillingen, så forsto han raskt at dette var en mulighet han ikke kunne la gå fra seg.
– Kombinasjonen av utvikling, ledelse og havbruk virket veldig spennende i en bransje jeg har stor tro på, sier han.

Ny i næringen

Foss har jobbet i Luftforsvaret og senere Forsvarsmateriell store deler av livet, de siste 6 årene med implementering av F-35.
I tillegg til befalsskole og krigsskole er han utdannet elektroingeniør fra UiA medfokus på IoT-systemer. Foss er også i gang med en master i informasjonssikkerhet ved NTNU.

– Personlig har jeg lite erfaring med havbruksnæringen, men min kone har jobbet i bransjen i over 10 år og jeg har en god forståelse for hvilke utfordringerog behov bransjen har i dag, påpeker han.

39-åringen forteller at han har som mål å gjøre utviklingsprosessen i Naviaq så effektiv som mulig.
– Havbruksnæringen er i en rivende utvikling og denne skal vi klare å ligge i forkant av så vi kan fortsette å levere den beste løsningen til bransjen.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe med utvikling og implementering av nye skreddersydde løsninger til havbruksnæringen, sier Foss som nå skal jobbe på Naviaq sitt kontor i Trondheim.